Corina Chiriac s-a născut pe data de 26 octombrie în 1949, la București. Este o cântăreață de muzică ușoară, compozitoare, textieră, realizatoare și prezentatoare de emisiuni de televiziune și actriță din România. Corina Chiriac este una dintre cele mai iubite soliste de mare succes din muzică ușoară din anii '70, până în prezent.

Corina provine dintr-o familie de muzicieni, tatăl său Mircea Chiriac a fost profesor la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București iar mama sa, Elisabeta Chiriac, a fost profesoară de pian la același Conservator. În copilărie a studiat pianul și vioara. În anul 1965 debutează radiofonic la Casa de cultură a studenților „Grigore Preoteasa” din București. În 1966, după ce a fost elevă timp de 10 ani la Școala de muzică Nr.1, urmează clasa a XII-a la liceul „Nicolae Bălcescu”, apoi este admisă ca studentă la IATC „I. L. Caragiale” (actuala Universitate Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București), clasa actorie Constantin Moruzan – Mihai Mereuță. Debutează la Teatrul de comedie din București, cu un rol secundar în piesa „Sfântul” de Eugen Barbu, în regia Sandei Manu.

Printre cele mai iubite șlagăre ale Corinei Chiriac sunt: ,,Opriți timpul", ,,Banii n-aduc fericirea", ,,Inimă, nu fii de piatră", ,,Strada Speranței", ,,Valurile Dunării".

În viața personală Corin Chiriac a trăit câteva povești de dragoste ca-n filme, fiind o femeie de o frumusețe aparte.

Aventura cu fotbalistul Alexandru Boc


În tinerețe, a avut o aventură cu seducătorul dar instabilul fotbalist Alexandru Boc.

„Cu Corina Chiriac am fost împreună trei luni... Țin minte că am fost la Mânăstirea Dintr-un Lemn. Avea acolo o casă părintească, dar noi n-am luat în calcul că în duminica aia era sărbătoare mare. Și când au aflat ăștia din sat că era Corina acolo, veniseră o sută de persoane la poartă! Ne-am suit în mașină și-am plecat... A fost o chestie scurtă cu ea... Am avut, în schimb, două relații mai lungi, cu cea mai frumoasă handbalistă și cu cea mai frumoasă voleibalistă. N-am finalizat pentru că ambele voiau copii, iar eu nu mai voiam. Aveam deja unul. De-atunci nu m-a tentat să mă recăsătoresc", a mărturisit Sandu Boc, care nu rata nicio femeie frumoasă care-i ieșea în cale, precizează newsweek.ro

Relația dintre Corina Chiriac și Karel Gott

În anul 1973 l-a cunoscut pe solistul ceh Karel Gott, la un festival de muzică din Cehoslovacia. La scurt timp, cei doi formau deja un cuplu. Interpretul avea mare succes la femeile frumoase, iar frumusețea Corinei l-a făcut să se îndrăgostească nebunește de ea. Cei doi au fost la un pas de căsătorie.

Corina Chiriac a făcut mult timp naveta în Republica Cehoslovacia, țara natală a iubitului ei, atât pentru concerte, cât și pentru a se întâlni cu el. Nu a fost să fie însă nici de data aceasta, unii speculând că la originea rupturii s-ar aflat oficialii comuniști de la București. Totul a fost frumos între ei până în anul 1983, când Corinei Chiriac i s-a luat paşaportul, iar povestea de iubire s-a stins.

Povestea de dragoste dintre Corina Chiriac și maestrul Ovidiul Lipan Țăndărică

În urmă cu zeci de ani, cei doi au trăit una dintre cele mai siropoase povești de dragoste. Ba chiar, cântăreața ar fi fost marea iubire a bateristului. Cei doi s-au cunoscut în adolescență, iar Ovidiu Lipan Țăndărică avea doar 19 ani atunci când s-a îndrăgostit de Corina Chiriac. Au trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de 4 ani.

Povestea de iubire dintre Corina Chiriac și Ovidiu Lipan Țăndărică s-a încheiat în iunie 1977, atunci când bateristul a fugit din țară alături de colegii din trupa Phoenix. Se pare însă că despărțirea lor a lăsat ceva urme, pentru că peste ani, artista încă îi mai purta ranchiună lui Țăndărică, iar neînțelegerile dintre ei s-au accentuat în urmă cu trei ani, când cântăreața s-a enervat după ce toboșarul a recunoscut în mass-media cum s-a iubit cu aceasta pe... balcon, martor fiind un zidar, precizează SpyNews.

Ovidiu Lipan Țăndărică spunea că: ”Întâlnirea a fost un fior mai special, a fost o perioadă adolescentină, eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult. Arăta foarte bine, eram topit. A fost o perioadă foarte frumoasă, o romanță, o trăire unică care sigur a lăsat și urme. Nu am decât lucruri frumoase."

Căsătoria Corinei Chiriac cu Virgil Anastasiu

Corina Chiriac a fost căsătorită timp de patru ani cu Virgil Anastasiu. Aceștia au divorțat în America în 1997 și s-a zvonit că soțul dorea să se bucure de mai multă viață mondenă. 

"Corina era soţia perfectă. Cuminte, casnică, avea grijă de gospodărie, făcea curat, mă aştepta cu mâncare. Sunt mândru că am fost singurul soţ al Corinei Chiriac. Ea însă voia să stau mai mult cu ea, iar eu voiam ca ea să participe mai mult la viaţa mea mondenă', spunea, în urmă cu ceva vreme Virgil Anastasiu.

Acesta a dat și detalii despre prima lor întâlnire: "Am invitat-o să danseze cu mine dar m-am adresat la persoana a II-a. Ea a ridicat din sprânceană şi a trebuit să-mi corectez comportamentul pentru a mă adapta cerinţelor ei de protocol ca să reuşesc să construiesc o relaţie.

M-am îndrăgostit pentru că arăta bine, era inconfundabilă, era Corina. O iubeam pe Corina, eram mândru dar sigur că nu asta era neapărat cartea de vizită cu care doream eu să mă prezint. Eram un specialist în cu totul alt domeniu, nu doar soţ al Corinei. Ne-am trezit într-o dimineaţă şi am descoperit că deşi ţinem enorm unul la celălalt, nici unul nu reprezentam idealul pentru celălalt. "

Cei doi soți nu au avut copii. "Câteodată, am regretat că nu am avut copii, au fost multe momente. Mama, dacă nu se mărita, şi nu mă avea pe mine şi nu erau vremurile care erau în anii 50, ar fi fost o mare pianistă, cânta superb la pian. Dar s-a măritat şi a făcut un copil', povestea Corina Chiriac acum câţiva ani.