Aflat în calitate de invitat la una dintre puținele emisiuni culturale din media, prezentată de Gabriela Benchea la Bacău TV, poetul Cristian Bodnărescu a vorbit despre poezie, talent și cultură.

Cristian Bodnărescu a povestit că a debutat la vârsta de 9 ani, în anul 1992, iar trecerea în neființă a bunicului a fost evenimentul care l-a determinat să-și transpună emoțiile pe hârtie. În anul 2008 termină Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi primește titlul de ,,Honoris Causa’’ din partea Academiei de Studii Înalte din Iaşi. 

În anul 2009 apare volumul creştin ,,Demonița'' finanţat de editura Renaissance şi lansat la TVR (Televiziunea Română 1 si Televiziunea Română Internaţional).

Cu referire la poetul Cristian Bodnărescu, analistul literar Sorin -Alexandru Șontea spunea la TVR 1: “Rareori, într-un timp controversat cum este cel pe care-l trăim, într-o lume de tip “fast food” în care ne consumăm, României i se dă atenţia dorită şi cuvenită. Aici mă refer la evenimentele culturale născute în această ţară şi menite „să rupă” în sensul pozitiv, gura târgului european. Iată-l pe tânărul poet băcăuan Cristian Bodnărescu doborând recordul mondial la... poem. Aţi citit bine! Nu la cel mai lung cârnaţ, la cea mai mare mămăligă sau la cei mai mulţi Moşi Crăciuni... El a compus cel mai lung poem romantic din literatura universală. Eu sunt convins că undeva, cândva, cineva îi va dedica şi o compoziţie muzicală.” 

Luna noiembrie 2011 marchează apariţia antologiei ,,Cuvântul în Timp'' sub egida editurilor Grinta şi Singur, în cuprinsul căreia se regăsesc versurile autorului Cristian Bodnărescu. 

“Bodnărescu îi ajută pe oameni să îşi găsească spiritualitatea lor şi pe români, pe cea românească. Prin tot ceea ce face şi gândeşte, scriitorul  Cristian Bodnărescu denotă că este în primul rând român! Poeziile sale mi s-au părut de o maturitate extraordinară, genialitatea regăsindu-se în spiritul lor. Stilul lui Cristian Bodnărescu este diferit faţă de ce aţi văzut dumneavoastră până acum. Acest poet este un el, un original şi asta este important! Sunt mulţi oameni care au văzut în scriitor valoarea unui poet adevărat, ce spune ceva eternităţii şi reprezintă o generaţie!” spunea la radio, regretatul profesor Viorel Donţu, odată cu lansarea crestomaţiei ,,Cuvântul în Timp''. 

Peste un an, în luna noiembrie a anului 2012, scriitorul Cristian Bodnărescu primeşte Trofeul "Treptele Succesului" pentru întreaga carieră din partea Elenei Toma la emisiunea cu acelasi nume, difuzată pe canalul Curier TV.

În prezent, autorul Cristian Bodnărescu publică în ziarul Suceava News și blog-ul Cristian Bodnărescu. Este o apariţie radiofonică a postului Zidul.

În emisiunea de la Bacău TV, Cristian Bodnărescu vorbește și despre pasiunea sa despre sport dar și despre specializarea în inginerie. Toate aceste pasiuni se îmbină perfect cu cea pentru literatură, atunci când există talent nativ.